Plastic soep

Geplaatst op: 11 januari 2018


Eva van der Zanden en Laura Verbeek, twee leerlingen van de Valken (locatie Luchen) zijn een actie gestart om de plastic soep tegen te gaan.
Plastic soep staat synoniem voor de enorme hoeveelheden plastic die in de natuur terecht komen. Veel plastic belandt uiteindelijk in zeeën en de oceanen. Vandaar de naam plastic soep. Eva en Laura willen in eerste instantie vooral preventief te werk gaan. Zo zijn zij van plan om posters op te hangen die mensen erop wijzen dat zij hun (plastic) afval in de prullenbak moeten gooien. Ook willen ze dat er op meer plaatsen prullenbakken komen. Verder bestaat het plan om een opruimactie te organiseren. Ze hebben ook het voornemen om naar de gemeente te gaan en daar aandacht te vragen voor het vele zwerfvuil op straat.
In de toekomst willen zij naar Australië gaan om daar te bestuderen wat de gevolgen zijn van de milieuvervuiling voor de koraalriffen aldaar.